Истанбул и фестивал на лалетата с автобус от Добрич,Варна и Бургас

 Истанбул и фестивал на лалетата с автобус от Добрич,Варна и Бургас  - евтини екскурзии в Чужбина

ИСТАНБУЛ 

фестивала на лалетата

Да се потопим в историята и разкоша на един вечен град разположен на два континента и бил столица на четири велики империи сред феерия от милион лалета . Цветна и незабравима приказка !

Дати 07.04.2022-10.04.2022/14.04.2022-17.04.2022/ 28.04.2022-01.05.2022

3 нощувки със закуски хотел 5*

Отпътуване от Добрич*,Варна,Бяла,Слънчев бряг,Несебър,Обзор,Поморие,Бургас

Отпътуване от Шумен* с доплащане

 

Програма

 

1-ви ден * Добрич – Варна – Бургас- Истанбул –Панорамна обиколка на Истанбул-двореца Бейлярбей –хълма Чамладжъ осеян с лалета с новооткритата джамия Чамладжъ– Парк с лалета Емирган -Свети Стефан / българската църква/

Oтпътуване от Варна около 01:00ч. От ул.Антим I .Отпътуване от Бургас от ОМВ до хотел Мираж около 03:00ч.

Преминаване на ГКПП Дерекйой. Пристигане в Истанбул преди обяд/пристигането в Истанбул зависи от натовареността на границата/ Настаняването в хотелите се осъществява след 14:00 ч.
*Клиентите,които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фо
aйето на хотела или да продължат по собствена програма.
За клиентите,които желаят допълнителни екскурзии,програмата продължавва в следния ред.

 

Панорамна обиколка / включена в цената/ с автобус на гр. Истанбул .Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул– Синята джамия / отвън/, площад „Хиподрума” с трите обелиска/отвън/ , Египетския обелиск , Змиевидната колона и фонтана на Вилхелм II, византийската базилика „Св. София” (само отвън),Стените на Константинопол. Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива "Босфора" - чудо на строителната техника. Емирган Парк – най големият парк в Истанбул с множество  фонтани, езерца и кафенета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци.Той се простира до самия бряг на Босфора.Свободно време в парка за разходка, кафе или чай и много снимки сред феерията от лалета.

Посещение на хълма Чамладжъ и  Най-голямата и най-новата джамия в Турция – Чамлъжда- една от най-високите точки на гр. Истанбул целия хълм Чамладжъ е обсипан в Лалета . Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки.Джамията Чамладжъ е построена в османско-селджушки стил, джамията спокойно може да се определи като съвременен шедьовър на архитектурата – съчетава в себе си класически и съвременни архитектурни елементи и няма неин аналог в света. Има шест минарета и може да се види от всяко място в Истанбул, тъй като джамията е разположена на хълма „Чамлъджа“, квартал „Юскюдар“ в азиатската част на Турция. Четири от минаретата ѝ са с височина 107,1 метра, а другите две са с височина 90 метра. Основният купол на джамията е с височина 72 метра. Смята се, че числото символизира броят на етносите, които живеят в Истанбул. 

Основната молитвена зала в джамията „Чамлъджа“ е покрита с ръчно тъкан килим. 

Комплексът на джамията включва също музей на турското ислямско изкуство с площ 11 000 кв.м., художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, осем творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет - 3 500 коли.

Ще посетим летния султански дворец „Бейлярбей”/входната такса не е включена в цената/. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.Двореца построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на Бейлярбей край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. .

 

 

 

Посещение на българският храм „Свети Стефан“, който след няколко години реставрация отново приема посетители в целия си блясък и великолепие. Отпътуване за хотела и настаняване.Свободно време за почивка.

 

 

2-ри ден Пешеходна обиколка на Хиподрума -Света София – подземното водохранилище Йеребатан- Синята джамия – Змиевидната колона –Египетския обелиск – парк с лалета Гюлхане - двореца Долмабахче

Закуска.Около 08:30ч. Свободно време или :

Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул/включена в цената / – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера... Посещение на парка Гюлхане осеян с лалета.

Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с над 1 милион лалета от над 80 вида. Свободно време.

БЕЗПЛАТНО Посещение * По възможност на най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия „СВЕТА СОФИЯ”.

 Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес – в музей.

  • По желание с доплащане влизане с екскурзовод в следните обекти:

 

Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“

След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.

Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа – 23 евро./ без харема /

 

Около обяд  * По-желание Посещение на султанския дворец „Долмабахче”

Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.

Цена: 30евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български

 

Връщане в хотела следобяд.Свободно време за почивка и самостоятелна разходка.

ü  Около 20:00ч. * По желание вечеря на круиз по Босфора /включва трансфер до кораба,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит,богата шоу програма,ордйоври,салати,основно ястие-риба,пиле или кюфтета по избор,десерт/

 

Цена: 40 евро на човек

 

3 ти ден  Принцови острови –Saphire небостъргач - МОЛ Емаар и Пеещите фонтани

Закуска.

* По желание Отпътуване с ферибот към Принцовите острови и най – големия Буюкада. По пътя преминаваме и покрай другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни – с луксозни къщи, вили, басейни и красоти... На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 80 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място... Отпътуване обратно за пристанището в европейската част и предвижване до хотелът.

Цена : 20 евро –включва трансфер,билети за корабчето до островите и ескурзовод

 

            За тези,които не желаят да посетят Принцови острови предлагаме посещение на небостъргача Saphire.

* По желание  посещение на уникалния небостъргач Sapphire /срещу допълнително заплащане/: една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html . Връщане в хотела.

 

Връщане в хотела . Вечерта около 19:30ч./20:00ч. ви предлагаме * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря . МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL е най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА..Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Вечерта връщане в хотела.Нощувка.

Цена : 15 евро на човек – транспорт , посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/ , посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани.

 

4 ти ден Разходка с корабче по Босфора - Istanbul Aquarium – Лозенград-Варна    

 

Закуска. Напускане на хотела. Около 08:30ч. * По-желание Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала "Ортакьой" – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец "Бейлербей"; Кулата на девицата – Къз Кулеси и др

Цена: 20 евро на човек – билет за кораба, трансфер и екскурзоводска беседа

БОНУС ! След слизане от корабчето възможност за посещение на египетския пазар и свободно време за пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки./Около 45мин до 1ч. свободно време/

 

 

Около 12:00ч. Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.  Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,  интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/

Цена: за възрастни – 190 турски лири; за деца до 11,99г –  170 турски лири (включва входен билет)./ цената е ориентировъчна и се заплаща на място на обекта в лири или с карта/

Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море. Свободно време за обяд.Отпътуване за България.По пътя кратка спирка в Лозенград . Време за  покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 

 

На човек в двойна/тройна стая

Дете от 02г. – 12г.настанено с двама възрастни

Доплащане за Единична стая

Отпътуване от

Варна

255 лв

210 лв

100 лв

Отпътуване от Бургас

245 лв

200 лв

100 лв

 

 

Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 18 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 13 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Шумен - при мин. 20 човека – доплащане 20 лв. на човек двете посоки

 

Цената включва:

ü  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

ü  Пътни и гранични такси;

ü  3 нощувки и 3 закуски в хотел 5* , при настаняване в двойни и тройни стаи;

ü  Екскурзоводско обслужване по маршрута на български език.

ü  Медицинска застраховка за лица до 65год. С COVID  покритие;

ü  Посещение на Парк с лалета Гюлхане

ü  Посещение на българската църква Свети Стефан

ü  Посещение на Най-големия парк с лалета Емирган

ü  Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език

ü  Посещение на Лозенград;

ü  Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на хълма Чамладжъ,най-голямата джамия Чамладжъ и парк с лалета,посещение на двореца Бейлярбей /без включена входна такса за двореца/

ü  Пешеходна обиколка на площад Султанахмед с Египетския обелиск,Синята джамия,Змиевидната колона,фонтана на Вилхелм II ,Света София * ако има възможност за влизане.Ако няма се разглежда отвън.

ü  Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)

ü  Посещение на Египетския пазар

Цената не включва:

ü  Допълнителни мероприятия и посещения и входни такси

ü  Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език – 23 евро

ü  Посещение и Входна такса и екскурзоводско обслужване за двореца Топ Капъ– 23 евро

ü  Посещение на двореца „Долмабахче“– 30 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език /

ü  Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с „Пеещите фонтани” - Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина/

ü  Входна такса за Аквариума и подводната зоологическа градина в МОЛ ЕМААР – възрастни 115 лири / деца до 14год.-100 лири /студенти и лица над 65год-100 лири/

ü  Екскурзия до небостъргача “Sapphire” с включена „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул – 25 евро

ü  Входна такса за Бейлярбей – 60 лири

ü   Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни – 200 YTL за възрастни, 165 YTL за деца /заплаща се на място в турски лири/

ü  Принцови острови – 23 евро

ü  Вечеря на круиз по Босфора – 40 евро /включва трансфер до кораба,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит,богата шоу програма,ордйоври,салати,основно ястие-риба,пиле или кюфтета по избор,десерт/

ü  Медицинска застраховка за лица от 65 год.-75 год. – 10 лв./За лица 75г.-80г.- 14лв ,/лица над 80 г. не се застраховат;

ü  Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на pcr-тест в Турция (цена около 25 лв.), с който да се влезе в България без да се налага карантина АКО СЕ ИЗИСКВА ТАКЪВ КЪМ ДАТАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!

Информация:

  • Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.

ü  Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая

ü  Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи

ü  Допълнителните мероприятия и екскурзии не включени в пакетната цена се заявяват и заплащат на екскурзовода в ЕВРО в автобуса преди пристигане в Истанбул !Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците или да отпадат обекти.

ü  Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

ü  Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

ü  Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

ü  Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към момента на публикуване на офертата и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор или на определения обект.

ü  Настаняването в автобуса е по ред на записване, датата на сключване на договор за пътуване и внесено капаро.

Актуалната информация при пътуване в:

Република Турция:

Към 01.01.2022 се изисква представянето на един от следните документи:

Ø  завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 15-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;

Ø  отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;

Ø  отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;

Ø  документ, издаден от официалните власти на съответната държава, в който се посочва, че са преболедували болестта през последните 6 месеца

Изисквания към деца:

Ø  Деца до 5.99г. се допускат в Турция без да им се изисква Ковид документ (тест или ваксина);

Ø  За деца над 6г. се изисква представянето на отрицателен PCR или антигенен тест.

 

Република България:

От 19.01.2022г. до 30.03.2022 гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:

Ø  Сертификат за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 или сертификат за  преболедуван COVID-19 (валиден 6 месеца от датата на заболяването)

ЕДНОВРЕМЕННО с отрицателен PCR тест, проведен не по-късно от 72 часа преди влизането;

 

На лица, които представят при влизането си в страната само един от документите, посочени по-горе (за ваксинация или за преболедуване или за отрицателен PCR тест), се налага задължителна 10-дневна карантина, която може да се преустанови минимум след 3 дни и след представяне на отрицателен PCR тест, направен в България.

Изисквания към деца:

Ø  Деца до 11.99г. се допускат в България без да им се изисква Ковид документ;

Ø  За деца от 12 до 18 години се изисква представянето на отрицателен PCR тест.

Актуална информация можете да получите от нашите служители.

 

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Всички лица в автобуса са длъжни да имат ВАЛИДЕН задграничен паспорт/червен паспорт/ независимо дали са възрастни ,деца или бебета.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 10 дни преди отпътуването.

 


 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Автобус
  • Номер на оферта: Р54
  • Наличност: В наличност
  • 255.00лв.

Опции

Етикети: Април